Ознака: срцеви заболувања
Здравје 09.08.20 | 09:35

Кај нас, но и во светот најмногу се умира од рак и од срцеви заболувања

Болестите на циркулаторниот систем и ракот заедно се причина за повеќе од половина од смртните случаи во ЕУ и се движи од 52 проценти во Франција до 82 отсто во Бугарија....

Здравје 08.04.20 | 10:03

Како да се заштитат пациентите со срцеви заболувања од Ковид-19?

Кардиолозите советуваат дека срцевите заболувања го зголемуваат ризикот при пандемија на КОВИД 19 и токму навремените информации и препораките се силно оружје за срцевите...

Здравје 09.01.20 | 11:01

Ова се знаци дека срцето ви е слабо, обрнете внимание на симптомите…

Според д-р Дејвид Мајдалан, од клиниката во Кливленд, постојат јасни симптоми на лошо срце, на кои треба да се обрне внимание. Абнормална срцева фрекфенција Позната како...

Здравје 03.09.19 | 18:26

Ракот ги надмина срцевите заболувања како основна причина за смртност во богатите држави

Ракот стана основна причина за смртнос кај богатите нации, надминувајќи ги срцевите заболувања, покажуваат резултатите од две штотуку објавени глобални проучувања,...

Здравје 27.12.18 | 17:43

Кучињата го намалуваат ризикот од срцеви заболувања

Истражувањето спроведено во Шведска открива дека поседувањето куче може да го намали ризикот од создавање срцеви болести. Во истражувањето учествувале скоро четири...