Ознака: словенечки пожарникари
Македонија 14.08.21 | 14:59

Словенечки пожарникари им ја оставиле личната опрема на колегите од Берово, а им ветиле и обука

Донирана е лична пожарникарска опрема, договор за соработка и обука и создадено силно пријателство со доброволното пожарникарско друштво „Толмин” од Словенија. Доброволното...

Македонија 14.08.21 | 13:11

Емотивна разделба на беровци и словенечките пожарникари: Аплауз, трубачи, сирени…

Словенечките и австриските пожарникари денеска ја напуштаат Македонија откако пружија непроценлива помош за справувањето со пожарите во Македонија, најмногу во Малешевијата....

Црна хроника 12.08.21 | 17:04

Словенечки пожарникари изгаснале пожар во куќа во Берово

денеска, во соработка со локалната противпожарна единица изгасиле опожарена куќа во Берово. Покрај во спасувањето на опожарената куќа, словенечките пожарникари учествуваа...

Македонија 09.08.21 | 21:14

Ноќва пожарникарите ќе бдеат над Радовишко: Беровскиот пожар не смее да се префрли отаде Митрашинци

По локализирањето на пожарот близу село Будинарци, во Беровско се уште активен е пожарот кај месноста Грбавец помеѓу селата Митрашинци и Будинарци. Моментално со акцијата...

Македонија 05.08.21 | 13:48

Словенечките пожарникари добија задача да ги гасат пожарите во Беровско

Пристигнаа словенечките пожарникари, кои веќе се во Берово од каде ќе бидат распоредени да помогнат во гасењето на пожарите во регионот. Во земјава се пристигнати 16...