Ознака: слоу фуд
Кујнски тефтер 16.03.22 | 10:52

14. издание на најголемиот собир на мрежата Слоу фуд ќе се одржи во септември во Торино

14. издание на Тера Мадре Салон дел Густо (Terra Madre Salone del Gusto) ќе се одржи во Торино од 22-26 септември 2022 година. Станува збор за најголемиот собир на мрежата Слоу Фуд (Slow Food)...

Кујнски тефтер 08.12.21 | 14:34

„Слоу фуд“ викендов го исполни Офицерскиот дом во Битола со убав и насмеан свет и огромен бран на добро расположение

„Слоу фуд“ викендов со винскиот салон ја направи Битола значајна точка на глобалната винска сцена со овој настан. Во Битола, овој викенд се одржа третиот по ред Вински...

Кујнски тефтер 13.10.20 | 10:09

Слоу фуд од Македонија до Уганда, шест месеци настани за разновидност на храната низ целиот свет

Посети на фарми, конференции, едукативни активности, дегустации и многу повеќе. Светот на Слоу Фуд делува на секој континент, организирајќи настани онаму каде што тоа...

Калеидоскоп 11.10.20 | 16:00

„Храна во кадар“ – прв „Трпеза филм фестивал“ во Скопје

Храната е култура и идентитет. Производството и подготовката, но пред сé уживањето во неа, има посебна општествена и социјална вредност. Собирањето, пак, околу трпезата...