Ознака: Скребатно
Калеидоскоп 28.08.19 | 08:49

Заветот на овчарот: Легендата за ордијата во Скребатно на Голема Богородица

На празникот Успение на Пресвета Богородица во кругот на обновената црква во селотo Скребатно се подготвува и дели ручек за 5.000 луѓе, со што се продолжува заветот даден...

Калеидоскоп 27.08.19 | 16:45

Утре сите патишта водат во Скребатно: Во манастирот се дели ручек за 5.000 луѓе според заветот од пред 2 века

Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица — значаен христијански празник кај православните, католиците и протестантите, посветен на смртта на Марија, мајката...

Кујнски тефтер 24.07.19 | 10:48

Викендов седмо издание на „Охридска софра“ во Скребатно

Во сабота, 27 јули, во живописното село Скребатно во близина на Охрид, по седми пат ќе се одржи традиционалната манифестација, вистинска гурманско-туристичка атракција...