Ознака: Шкаљарски клан
Македонија 11.05.21 | 20:32

Убиените „Шкаљарци“ во Атина стигнале со македонски пасоши, Албанец пак си купил пасош со женско име

Двајца припадници на црногорскиот шкаљарски клан, Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ, кои во јануари минатата година беа изрешетени во Атина, биле дел од групата од 214...

Балкан 23.03.21 | 14:32

„Шкаљарците“ сакале да прошверцуваат еден тон кокаин со глисер преку Дунав

Двајца српски државјавни се фатени во обид да прошвергуваат еден тон кокаин од Романија во Србија. Тие „робата“ сакале да пренесат со чамец преку Дунав. Тоде Крстиќ...

Балкан 12.11.20 | 15:03

Убиле член на Шкаљарскиот клан, но направиле фатална грешка: Купиле брендиран качкет по кој полицијата ги препознала

Шпанските истражни органи откриваат дека тројца српски државјани обвинети за убиство на Марко Перуничиќ, близок до Шкаљарскиот криминален клан биле откриени според...

Балкан 24.10.20 | 12:01

Добил пола милион евра за убиство на шефот на шкаљарскиот клан, а од безбедносни причини користел македонски пасош

Платениот убиец од Никшиќ, Петар Мујовиќ, кој беше уапсен пред три дена, на полициското рочиште призна дека му биле исплатени половина милион евра за убиството на водачот...

Балкан 20.08.20 | 12:05

Сменил страна: Работел за „Шкаљарците“, сега дава информации на Кавачкиот клан

Ликвидациите на членови на црногорската мафија кои се случија во претходните неколку месеци се дело дело на 37 годишниот Саво. Л. Но тој не е непосреден извршител на егзекуциите...

Балкан 22.01.20 | 08:47

Срби ги убиле „Шкаљарците“?

Грчката полиција е на добар пат да ги открие убијците на водачите на „Шкаљарскииот“ клан.Тие се сомневаат дека дошле од Србија и оти неколку денови престојувале во...

Балкан 21.01.20 | 23:44

Сакал да излезе од „бизнисот со „Шкаљарците“: Кога им кажал доста е, го изрешетале пред децата

Убиството на Марко Вуковиќ во Белград му предходело на ликвидацијата на црногорските мафијаши во Атина. 41 годишниот Марко по потекло бил од Котор и бил поморец во прекуокеанските...

Балкан 21.01.20 | 22:40

Грчката полиција нашла пиштоли со избришани сериски броеви: Убијците на „Шкаљарците“ дошле од Србија

Грчката полиција е на добар пат да ги открие убијците на водачите на „Шкаљарскииот“ клан.Тие се сомневаат дека дошле од Србија и оти неколку денови престојувале во...

Балкан 20.01.20 | 23:39

Сопругите на ликвидираните црногорски мафијаши со шокантни изјави во Атина (ВИДЕО)

Сопругите на двајцата ликвидирани мафијаши , кои пред нив самите и нивните деца биле изрешетани со над 20 куршуми , во кафеана во Атина , дадоа шокантни изјави во полицијата. Двајца...

Балкан 20.01.20 | 14:42

Грците реагираат: Станавме рај за сите балкански криминалци

Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ се двајцата водачи на црногорскиот Шкаљарски клан кои беа ирешетани во Атина. И двајацата имаа по 43 години и досега имат прошверцувано...

Балкан 19.01.20 | 23:45

Вечерва убиени водачите на црногорскиот Шкаљарски клан во Атина

Во ресторан во главниот грчки град вечерва се убиени двајца државјани на Црна Гора, водачите на таканаречениот Шкаљарски клан. Станува збор за 43-годишниот Стеван Стаматовиќ...