Ознака: сфрј
Ракомет 16.06.19 | 22:25

Ракомет ќе игра цела Југославија

Европското ракометно првенство кое во јануари идната година ќе се одржи во Австрија, Шведска и Норвешка, за прв пат как учесници ќе ги има сите шест држави кои беа дел...

Балкан 09.05.19 | 18:38

Инцидент во Сплит на поменот на првиот Македонец загинат во војната во Југославија

Транспарентот со натпис „Сашо Гешовски – невина жртва на воените злосторства на Слобо и Фрањо“, доведе до инцидент пред зградата на градската управа во Сплит. Нападнат...

Калеидоскоп 06.05.19 | 18:13

Тоа што не знаеме како загина нашиот син уште повеќе нѐ боли: На денешен ден загина Сашко Гешовски

Сашко Гешовски кој беше првата жртва од Македонија во воените конфликти од распадот на СФРЈ, кои избија во Сплит, Хрватска на 6 мај 1991 година. Убиството на Гешовски остана...

Калеидоскоп 18.02.19 | 11:13

Колку пари ѝ следуваат на Македонија по продажбата на имотот во Токио

Во рамки на сукцесијата, после станот на Тито на Менхетн, продадени се и амбасадата и резиденцијата на некогашна СФРЈ во Токио за 14,7 милиони евра. Согласно Договорот...

Калеидоскоп 07.01.19 | 22:52

Агент на ЦИА открива како ја распаднале Југославија

Роберт Баер, поранешен висок претставник на ЦИА и автор на голем број пишани дела во кои јавно обелоденил некои од тајните информации од Централната известувачка агенција,...