Ознака: сексуални работници
Македонија 17.12.20 | 13:58

Сексуалните работници се жалат: Владата нè заборави за време на пандемијата

Сексуалните работници останаа повторно на маргините, за време на кризата со Ковид-19, останавме исклучени од сите мерки за помош, ги редуциравме нашите услуги за да редуцираме...

Македонија 17.12.20 | 09:09

Уметнички перформанс во Универзална сала наместо Марш на црвените чадори на сексуалните работнички

Сексуалните работници здружени во „СТАР – Прв колектив на сексуални работници на Балканот“, и нивните поддржувачи „ХОПС – Опции за здрав живот Скопје“ и Коалиција...

Економија 14.12.20 | 17:13

Сексуалните работници бараат владина помош за преживување на кризата и заштита од корона вирусот

Сексуалните работници, здружени во СТАР, прв колектив на сексуални работници на Балканот, и нивните поддржувачи ХОПС – Опции за здрав живот Скопје и Коалиција Маргини,...

Скопје 14.12.18 | 20:31

Марш на сексуалните работници овој понеделник во Скопје

Во понеделник, на Меѓународниот ден за СТОП на насилството врз сексуалните работници, во Скопје по 11. пат ќе се одржи Маршот на црвениот чадор. Протесниот марш на сексуалните...