Ознака: Сашо Дукоски
Македонија 10.02.20 | 12:48

Дукоски прашува: Дали Боки треба да умре за да запре постапката?

Адвокатот на Бојан Јовановски, Сашо Дуковски вели дека тој е во лоша здравствена состојба и оти не е во состојба да ја подготвува својата одбрана. Тој прашува дали Боки...

Македонија 31.01.20 | 14:13

Скапата гардероба на Боки со камионче била однесена на паркингот пред МВР

Адвокатотот Сашо Дукоски укажа на неправилности при одземањето на гардероба од домот на Бојан Јовановски.Тој тврди дека не била направена никаква спецификација за...

Македонија 23.01.20 | 14:46

Адвокатот на Боки 13 бара Апелација да му го укине притворот

Обвинетиот Бојан Јовановски се наоѓа во притвор шест месеци и е однесен на преглед 60 пати. Тоа е тортура и ја претвора мерката притвор во казна. Ова го наведе одбраната...

Македонија 23.09.19 | 15:28

ОЈО: Од денес тече рокот од 15 дена за увид во доказите за осомничените

Давањето исказ на осомничено лице не е процесно дејствие, што подразбира дека одбрана, односно исказ, може да се даде и во законскиот утврдениот рок кога се врши увид...

Македонија 23.09.19 | 13:30

Дуковски: Добивме известие за завршена истрага, а не сме ги виделе доказите, ниту пак Јовановски дал исказ

Под вакви околности нема да се даде исказ, рече адвокатот на Бојан Јовановски, Сашо Дуковски, веднаш по распитот во Обвинителството за организиран криминал и корупција....

Македонија 11.09.19 | 21:00

Дуковски: Само СЈО смее да ги користи незаконски снимените разговори, сѐ друго е кривично дело

Само СЈО има право да ги користи незаконски снимените разговори, сѐ друго е кривично дело, и во моментот кога нема да постои СЈО, ќе се јават многу процесни проблеми,...

Македонија 09.09.19 | 17:57

Дуковски: СЈО е „мртво”

Во разговор за Алфа Тв адвокатот Сашо Дуковски коментираше за актуелните случувањата во СЈО како и за наредбата на Јанева, која од притвор преку писмо побара сите случаи...

Македонија 15.03.19 | 15:23

Адвокатот на Чавков: Нема ни „д“ од кривичното дело за кое се обвинува

Погодив во прогнозите. Реков над 14 години ќе биде казната, сите предвидувања беа потврдени. Се наоѓа во притвор со незаконита одлука за незаконит судски совет, кој нема...