Ознака: САР и ХЕМС
Двоглед 08.11.19 | 15:12

И „тој со брадата“ ќе дава за хеликоптерите

Средствата собрани за Велигден МПЦ да ги донира за хеликоптерите, бара влијателно свештено лице, кое често може да се види во високи кругови на естаблишментот. Овој...

Македонија 08.11.19 | 14:05

Јанушев за хеликоптерите: На Заев не може да му се верува ниту кога ќе каже „жими бизнисот со марихуаната“

Зоран Заев и Драги Рашковски се летнати во облаци. Зајдоа во криминал и корупција па уште хелихоптери им фалат. Срамно и жално. Нема поблаг израз за да се опише односот...

Македонија 08.11.19 | 13:19

ВО ЖИВО: Јанушев за скандалот со САРХЕМС и Рашковски

Генералниот секретар на Владата Драги Рашковски изјави дека САРХЕМС има обврска да инвестира по 9 милиони евра годишно. Од тука се отвора прашањето каков е бенефитот...

Македонија 08.11.19 | 08:19

Што и зошто крие Владата за бизнисот со хеликоптерите: Тајниот извештај потпишан од Рашковски пред јавноста

Порталот Вечер.мк го објавувува извештајот на Комисијата за јавни набавки, кој генералниот секретар и владата не ѝ го покажуваат на увид на јавноста. Во него се содржани...

Македонија 07.11.19 | 16:03

Шведскиот партнер ќе наплаќа такси од аеродромите и процент од патарините

Владата ја објави физибилити студијата за јавното приватно партнерство за набавка на хеликоптери за медицински цели со шведската компанија „SHC Swedish Helicopter Consortium“ преку...

Економија 07.11.19 | 15:15

Ова е уште еден класичен начин на Владата во заминување да проба да испумпа пари од државата

Една ваква сериозна работа каде што треба да опфати набавка на хеликоптери и давање на услуги на итна медицинска помош и за потрага и спасување да биде изработена од...

Економија 07.11.19 | 13:06

ВО ЖИВО: Јанушев за скандалот со САРХЕМС и Рашковски

Генералниот секретар на Владата Драги Рашковски вчера изјави дека САРХЕМС има обврска да инвестира по 9 милиони евра годишно. Од тука се отвора прашањето каков е бенефитот...

Македонија 06.11.19 | 17:18

Го нарече ремек-дело: За Рашковски нема ништо спорно што фирмата со хеликоптерите е формирана 24 дена пред да го добие тендерот

Генералниот секретар на Владата денеска на брифинг со новинарите одговараше на прашања за набавката на хеликоптери за медицински цели. Тој дури оваа зделка за приватно-јавно...

Македонија 06.11.19 | 13:38

ВО ЖИВО: Што се обидува власта да сокрие за хеликоптерите на Заев?

Некомплетна документација, доставување на документи по истекот на роковите, “спорни” моменти во работата на владината комисија која ја спроведувала набавката вредна...

Македонија 05.11.19 | 14:27

Заев се обидува дa сокрие 72 милиони евра за фирмата со „визионерско“ име САРХЕМС

Криминално-рекетарската влада во заминување подготвува уште еден грабеж тежок десетици милиони евра, предупреди денеска Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев,...