Ознака: Рубенс Корубин
Култура 29.10.19 | 11:10

Прошетка низ изложбата на Рубенс Корубин со Кирил Пенушлиски

Исклучително можност на 29 октомври да ја проследите изложбата на Рубенс Корубин, а низ истата да ве води кураторот Кирил Пенушлиски. Одлична можност да дознаете нешто...

Култура 16.10.19 | 13:29

Рубенс Корубин: Во атељето заборавам на се, таму станувам друг човек

Академскиот сликар Рубенс Корубин, кој 27 години беше професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, денеска имаше средба со студенти на која зборуваше за своето...

Култура 16.10.19 | 09:07

Предавање на Рубенс Корубин во Чифте амам

Рубенс Корубин кој неодамна ги претстави своите најнови дела на изложбата под наслов „Атеље, радоста на сликањето“, во Чифте амам, на 16-ти октомври (среда) во 10.00...

Култура 08.10.19 | 10:25

Вечерва се отвора изложбата „Ателје, радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин во Чифте амам

На 8 октомври, во Чифте Амам, со почеток во 20 часот се отвора изложбата на Рубенс Корубин насловена „Ателје, rадоста на сликањето“ Рубенс Корубин веќе долг низ на години...

Култура 27.09.19 | 12:26

„Ателје, Радоста на сликањето“: Рубенс Корубин со изложба во Чифте амам

Во Чифте амам на 8 октомври од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Ателје, Радоста на сликањето“ на сликарот Рубенс Корубин. Корубин веќе долг низ на години се наоѓа...