Ознака: Роман на годината
Култура 11.03.19 | 11:01

Три романи во најтесниот избор за наградата „Роман на годината“

Жири-комисијата за доделување на наградата „Роман на годината“ за 2018 година, во состав: Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Александар Прокопиев, Елизабета...

Култура 05.03.19 | 10:15

Лауреатот на „Роман на годината“ ќе се соопшти на 15 март: Во трка останаа шест романи

Во трката за „Роман на годината“ на фондацијата „Славко Јаневски“, остануваат шест романи: „Страв од варвари“ од Петар Андоновски, „Последното име на иднината“...

Култура 11.02.19 | 10:04

11 наслови ја продолжуваат трката за „Роман на годината“

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“,...

Култура 04.01.19 | 10:49

До 15 јануари конкурс за „Роман на годината“, пријавувањето во КИЦ

Поради одлуката на Општина Центар да ја затвори читалницата „Славко Јаневски“, романите кои конкурираат за наградата „Роман на годината“ ќе се доставуваат во Културно-информативниот...

Култура 17.12.18 | 14:44

До 15 јануари се конкурира за „Роман на годината“

Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „СЛАВКО ЈАНЕВСКИ“ распиша конкурс за наградата „РОМАН НА ГОДИНАТА“ Фондацијата „Славко Јаневски“...