Ознака: родово насилство
Македонија 26.01.21 | 15:09

Милошоски: Човек што извршил силување да не смее да се кандидира за пратеник, градоначланик, министер…

Пратеникот од ВМРо-ДПМНЕ, Антонио Милошоски, истакна дека го поддржува донесувањето на Законот за спречување и заштита од насилство врз жените, но притоа бара во законското...

Македонија 25.11.20 | 12:40

Борбата против родовото насилство ја обои Вила Водно во портокалово

Претседателот Стево Пендаровски се вклучи во глобалната кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“ на Обединетите Нации, чија цел е подигање на свеста...

Македонија 25.11.20 | 10:30

Ниско ниво на доверба во институциите: Во Хелсиншки годинава пријавени само 23 случаи на семејно и родово насилство

„Шестнаесет дена активизам против родово базирано насилство“ е годишна меѓународна кампања што почнува на 25 ноември – Меѓународниот ден за борба против насилството...