Ознака: родова еднаквост
Филм 25.08.20 | 14:37

Берниенале од следната година ќе доделува родово неутрални награди за најдобра глума

На Меѓународниот филмски фестивал во Берлин – Берниенале од следната година ќе се доделуваат родово неутрални актерски награди, соопштија организаторите. На фестивалот...

Колумни 22.11.19 | 11:35

Егалите, либерте и манипулациите

Петар Поп-Арсов Приказнава започнува на еден ноемвриски политички настан, еден од многуте партиски собири кои ја најавуваат жешката политичка зима. Жешка зима предизвикана...

Македонија 17.11.19 | 14:53

На следните изборни листи СДСМ ќе има целосна родова еднаквост

СДСМ стана дел од лидерството на влијателната Прогресивна алијанса. Јас и Радмила бевме избрани во бордот, највисокото тело што ги дава политичките насоки и решава...

Кариера 19.12.18 | 14:19

Жените нема да бидат економски еднакви со мажите уште 200 години

Според годинешниот извештај на Светскиот економски форум, жените и мажите ќе имаат еднакви плати и можности за напредување на работното место дури за 200 години. Во извештајот...