Ознака: Роберт Алаѓозовски
Македонија 10.03.21 | 15:31

Алаѓозовски: Спроведувањето успешен попис е одговорност на сите

Податоците кои ќе се добијат од најобемната статистичка операција која веќе е почната во прва фаза, а која повеќе од 19 години не е направена во нашата земја ќе помогнат...

Македонија 25.02.21 | 16:55

Алаѓозовски разговараше за пописот со претставници на српската заедница

Важноста од спроведување на успешен попис, во контекст на заложбите на Владата интегрирани во Националната стратегија за развој на концептот за едно општество и интеркултурализмот...

Македонија 18.02.21 | 15:13

Заев го постави Алаѓозовски, човекот кој ја уништи културата, да го турка пописот

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски e човекот кој е задолжен од страна...

Македонија 13.02.21 | 10:13

Сите меѓународни документи на едно место, но без превод на македонски

Владата и Мисијата на ОБСЕ во Скопје изработија електронска база на податоци на релевантни меѓународни документи насочени кон унапредување на меѓу културниот дијалог...

Култура 13.04.20 | 15:32

Алаѓозовски го изгуби судскиот спор со авторите на кои им ги поништи наградите

Вишиот управен суд донесе пресуда во која ја потврдува Одлуката на Управниот суд во корист на композиторите чии дела беа наградени на Конкурсот на Министерството за...

Македонија 15.01.20 | 15:15

Роберт Алаѓозовски превел и објавил бугарски роман кој безочно ги негира Македонците!

Во издание на издавачката куќа „Готен“ од Скопје, чиј основач и сопственик е Роберт Алаѓозовски, таканаречениот национален координатор за култура во Владата на Македонија,...

Колумни 05.01.20 | 09:29

Култура, во заминување. Северно од Рајот

Васко Шутаров Отсекогаш сум бил склон кон уверувањето, дека луѓето од културата се во суштина добри луѓе. Тоа уверување доаѓа веројатно од мојот личен однос кон културата,...

Скопје 29.06.19 | 13:16

Поранешниот министер за култура Роберт Алаѓозовски меѓу присутните на „Парадата на гордоста“

Роберт Алаѓозовски, поранешниот министер за култура, а  сега национален координатор за развој на културата и меѓуресорска соработка во Владата на Македонија е меѓу...

Скопје 09.03.19 | 09:13

Универзалната сала ќе падне чекајќи го Шилегов да прочита сопствено писмо

Во мај годинава ќе биде прва годишнина откако скопскиот градоначалник Петре Шилегов и тогашниот министер за култура Роберт Алаѓозовски потпишаа писмо со намери, со...

Култура 15.01.19 | 14:51

На Адеми не му требаат веќе советите од Теодосиевски и Барџиева, за Алаѓозовски тоа е погрешен чекор

Министерот за култура Асаф Адеми им се заблагодари за досегашната соработка на неговите советници Златко Теодосиевски и Донка Барџиева Трајковска укажувајќи дека...