Ознака: ревизија
Македонија 07.11.19 | 12:52

Заев: Има повеќе причини зошто треба да дозаврши ревизијата на учебниците

Има повеќе причини зошто треба да се дозаврши ревизијата на учебниците, што е отпочната, заради тоа што во нив има не само цели навредливи реченици, ставови или слично,...

Економија 21.10.19 | 17:00

Заводот за ревизија со месеци нема главен ревизор: Не се врши ревизија бидејќи нема кој да ги потпиште документите

Заводот за ревизија со месеци нема главен ревизор, а државните ревизори не можат да влезат и да направат финансиска контрола во ниту една државна институција. Од почетокот...

Економија 19.10.19 | 10:41

Мицкоски: Секој политичар да подлежи на еден вид ревизија, да се провери потеклото на имот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Христијан Мицкоски утринава гостуваше на емисија „Стадион“ на „Канал 77“ каде што посочи дека време е да се стави крај на злоупотреби,...

Економија 04.10.19 | 17:43

Министерството на Манчевски потрошило милиони за нефункционален систем

Наместо да се воспостави квалитетен систем за евиденција на вработени во јавната администрација со што требало да се зголеми нивната ефикасност, залудно се потрошиле...

Здравје 09.01.19 | 10:21

Ревизорите со скандалозни наоди: Крвта од крводарителските акции пропаѓа поради неквалитетни кеси и поминат рок

Јавната здравствена установа Институтот за трансфузиона медицина нема правилен систем за документирање и контрола на приемот обработката и издавањето на крвта која...