Ознака: решенија
Скопје 27.03.20 | 13:50

Решенијата за данок и фирмарина биле испратени по пошта пред епидемијата

Град Скопје на својата фејсбук страна информираше дека решенијата за данок на имот и фирмарина коишто сега поштенски пристигнуваат на нивните адреси биле испратени...

Скопје 26.03.20 | 13:19

Во екот на пандемија, Шилегов праќа решенија за данок

На социјалните мрежи се појавија постови од граѓани кои добиле решение за плаќање данок од Град Скопје со рок на улпата 15 дена. Револтираните граѓани реагираат како...

Скопје 04.03.20 | 16:14

Град Скопје ги доставува решенијата за данок на имот за 2020

Во тек е доставувањето на решенијата за данок на имот за 2020 година. Сите даночни обврзници кои немаат платено данок на имот за изминатата 2019 година ќе добијат опомена...

Македонија 03.01.20 | 18:35

Со полноќните решенија на Спасовски Амдин Емини стана нов началник на кичевската полиција

По реорганизацијата на полициската станица во Кичево во Одделение за внатрешни работи, кое и понатаму ќе биде под капата на СВР-Охрид, но со зголемени ингеренции, началник...

Свет 10.11.19 | 12:18

Судири меѓу институциите во ЕУ, нема решенија за светските проблеми

Европската Унија наместо да почне да ги решава жешките светски прашања, што и го очекуваат граѓаните кои гласаа на европските избори во мај, се соочува со судири меѓу...