Ознака: Рејкјавик
Македонија 17.05.23 | 13:27

Ковачевски од Рејкјавик: Интеграцијата на земјите од Западен Балкан во ЕУ е инвестирање во безбедноста на Европа

Претседателот на Владата на Република Македонија, Димитар Ковачевски во рамки на четвртиот Самит на Советот на Европа, учествуваше на Тралезна маса зад затворени...

Македонија 17.05.23 | 10:16

Ковачевски од Рејкјавик: Интеграцијата на земјите од Западен Баклан во ЕУ е инвестирање во безбедноста на Европа

Претседателот на Владата на Република Македонија, Димитар Ковачевски во рамки на четвртиот Самит на Советот на Европа, учествуваше на Тралезна маса зад затворени...

Македонија 16.05.23 | 11:13

Османи на самит на Совет на Европа во Рејкјавик: Во фокус зајакнување на соработката помеѓу СЕ и ОБСЕ

Претседавачот со ОБСЕ и министер за надворешни работи, Бујар Османи на 16-ти и 17-ти мај ќе присуствува на четвртиот самит на Советот на Европа во Рејкјавик, Исланд.   Во...

Култура 14.11.22 | 09:47

Три филмови во трка за Наградата за најдобар Европски филм за млада публика за 2022

Три филмови од кои два долгометражни и еден документарен се селектирани од страна на филмските експерти и тинејџери од цела Европа кои ќе бидат во трка за Наградата...