Ознака: реформи
Македонија 31.10.23 | 16:43

Маричиќ: Судските реформи преку дигитализацијата на правосудството мора да бидат во корист на граѓаните

Вицепремиерот Маричиќ на денешниот настан TAIEX Самит за пристап до правдата -современи достигнувања во дигитализацијата на правосудството се обрати преку видео порака...

Економија 05.06.23 | 13:10

Ангеловска-Бежоска: Структурни реформи и пристап до меѓународно финансирање за поддршка на растот на регионот

Според последниот извештај на Светскиот економски форум, ризикот од фрагментација на глобалната економија (деглобализација) е еден од трите најголеми глобални ризици,...

Македонија 04.06.23 | 17:00

Македонија назадува во спроведувањето на реформите потребни за да го стигнеме европскиот стандард

Мнозинството граѓани сметаат дека Македонија назадува во спроведувањето на реформите за постигнување на европските стандарди истовремено изразувајќи свесност дека...

Македонија 01.06.23 | 20:38

Ковачевски се сомнева во исправноста на реформите во образованието

Премиерот Димитар Ковачевски побарал од министерот за образование и наука Јетон Шаќири со советничкиот тим уште еднаш да ги разгледаат реформите што беа предложени...

Свет 22.06.22 | 15:12

ЕУ: Билатералните прашања се некогаш поважни од реформите

Европската Унија прифати дел од билатералните барања на Бугарија да стојат во преговарачката рамка и смета дека тоа е нормално, јави дописничката на МИА од Брисел. Во...

Македонија 21.05.22 | 22:11

Јаневска: Реформите во образование на власта не дадоа никаков успех

Реформите во образование од страна на оваа власт беа набрзина спроведувани, недоволно осмислени, и спроведувани на неподготвен терен без анализа, без научен пристап,...