Ознака: Раде Силјан
Култура 04.07.19 | 11:48

Раде Силјан добитник на наградата „Мелнички вечери на поезијата“

Македонскиот поет Раде Силјан е добитник на престижната меѓународна награда за целокупното негово творештво и за големиот придонес во развивањето на јужнословенските...

Култура 03.07.19 | 11:23

Раде Силјан добитник на меѓународната награда „Мелнички вечери на поезијата“

Во Мелник, Република Бугарија од 28 до 30-ти јуни се оддржа 20-та традиционална манифестација „Мелнички вечери на поезијата“ на која учествуваа познати поети од балканските...

Култура 25.03.19 | 09:54

„Бакнежот на судбината“-нова поетска книга од Раде Силјан

Во издание на „Матица македонска“ од Скопје излезе од печат поетската книга „Бакнежот на судбината“ од Раде Силјан. Во своето најново издание поетот застапува осумдесет...

Култура 11.01.19 | 13:45

„Триптих за Македонија“ од Раде Силјан преведен на англиски јазик

Триптих за Македонија“ од Раде Силјан е преведен на англиски јазик. Во издание на „Матица македонска“ од Скопје, излезе од печат на англиски јазик поетската книга...