Ознака: Раде Шербеџија
Култура 29.04.20 | 12:17

„Македоника литера“ ја објави „Бегалски мозаик“, во филмот кој е снимен според делото глуми Раде Шербеџија

„Бегалски мозаик“ е најпознатото дело на Ен Мајклс, наградено е со високи книжевни награди. Според романот, во 2007 година, е снимен игран филм во режија на Џереми Подесва,...

Култура 27.02.20 | 10:50

Шербеџија во книгата „По дождот“ ја одглуми најтешката улога-помирувањето со себеси, како странец во друга земја

Синоќа во Клуб-ресторанот МКЦ, Раде Шербеџија ја промовираше книгата „По дождот“. Шербеџија пред три години ја објави книгата „После кише“, која во превод на македонски...

Култура 26.02.20 | 11:19

„ТРИ“ вечерва ја промовира книгата „По дождот“ од Раде Шербеџија

Шербеџија пред три години ја објави книгата „По дождот“, која во превод на македонски јазик ја издаде „Три“ и ќе ја промовира вечер од 19 часот во Клуб-ресторан МКЦ...

Музика 26.02.20 | 10:16

„Не дај се Инес“! -Шербеџија ја разнежни публиката во Филхармонија

Синоќа во салата на Македонската филхармонија, Раде Шербеџија со концептот „Ти би хтјела пјесмом да ти кажем“ настапи со репертоар во кој се сите класици како „Не...

Музика 25.02.20 | 09:57

Раде Шербеџија вечерва во Филхармонија

Најголемиот боем од балканските простори Раде Шербеџија, ќе одржи ексклузивен концерт во Скопје, на 25-ти февруари 2020 година. За да задоволството биде уште поголемо,...

Музика 24.12.19 | 12:57

Ексклузивен концерт на Раде Шербеџија во Скопје

Раде Шербеџија ќе одржи ексклузивен концерт во Скопје, на 25-ти февруари во салата на  Македонската филхармонија. Раде Шербеџија овој пат во Скопје доаѓа со концептот...

Култура 19.12.19 | 12:35

За мене „Пред дождот“ беше спас, рече Раде Шербеџија на одбележувањето на 25 години од филмот

„Пред дождот“ за мене беше спас. Јас тогаш живеев во Лондон и кога се запознавме, после кастингот кога ја добив улогата, Милчо ми рече дека ја пишувал токму за мене. Го...