Ознака: работен ден
Економија 08.03.21 | 21:44

За ССМ, работодавачите се робовладетели, заради ставовите недела да е неработен ден

Соузот на синдикати на Македонија жестоко реагираше на ставовите на работодавачите за недела како неработен ден, поистоветувајќи ги со робовладетели. Реакцијата доаѓа...

Економија 19.02.21 | 13:54

Недела ќе биде работен ден за 36 дејности

Предлог-законот со кој недела ќе се прогласи за неработен ден за сите е во завршна фаза, а со последните преговори се дефинирало кога ќе користат слободен ден работниците...

Македонија 29.03.19 | 15:01

Утре е работен ден за учениците!

Утре ќе биде работен ден за основните и средните училишта. Ќе се одработуваат часови според распоред за вторник. Ќе се одработува пропуштената настава од 22 јануари,...

Здравје 28.12.18 | 09:29

Министерство за здравство: Втори јануари е работен ден во јавното здравство

Министерството за здравство, информира дека втори јануари 2019 година ќе биде работен ден за вработените во јавните здравствени установи во Република Македонија, со...