Ознака: пророштво
Калеидоскоп 02.03.20 | 14:40

Пророштво на Баба Ванѓа пред нејзината смрт: Еве што им порачала на идните генерации!

Бугарската пророчница Вангелија Пандева Димитрова, попознава како Баба Ванѓа, оставила зад себе некои пророштва за иднината што и ден денес се толкуваат. Но малкумина...

Калеидоскоп 28.02.20 | 09:44

Баба Ванѓа пред смрт оставила аманет: Ова било нејзиното последно пророштво, а тогаш се случило чудо!

Бугарската гатачка Вангелија Пандева Димитрова, баба Ванѓа позната е по своите пророштва но малку е познато што претскажала пред смртта, а се однесува на целото човештво. Гатачката...

Калеидоскоп 01.12.19 | 23:07

Стравично пророштво на Баба Ванѓа за 2020 година

Познатата Вангелија Димитрова Гуштерова, попозната како баба Ванѓа починала во 1996-та година, а тоа што го предвидела за животот нè тера малку да размислиме. Позната...

Калеидоскоп 19.12.18 | 13:18

2019 почнува војната што ќе трае 30 години, но не е сè толку црно

Францускиот пророк Нострадамус, автор на една од најпознатите книги за пророштва, во својата „Пророштва“ успеа да предвиди некои од клучните моменти во светската...

Калеидоскоп 18.12.18 | 09:42

Почнува трета светска војна, но светските лидери ќе ги обедини нешто полошо од војната

Францускиот пророк Нострадамус е евтор на една од најпознатите книги на сите времиња. Во „Пророштвата“ предвидува некои клучни моменти во историјата на човештвото,...

Калеидоскоп 12.12.18 | 11:47

Што предвиде Ванѓа за 2019 година: Ќе дојде до економски колапс, а еден моќен претседател ќе се обидат да го убијат!

Слепата пророчица, која го превиде Брегзит, нападот на Кулите близначки и создавањето на ИСИС, предвидела и неколку настани кои би требало да се одиграат во 2019 година. Баба...