Ознака: промоција
Култура 21.11.19 | 11:09

Промоција на „Осмото светско чудо“ од Јордан Плевнеш во Вашингтон

Романот „Осмото светско чудо“ од Јордан Плевнеш, којшто досега е објавен на петнаесетина јазици во светот, на 16 и 17 Ноември 2019 година, ја имаше својата американска...

Култура 19.11.19 | 10:12

Амбасадорот на Словенија, Милан Јазбец новата книга „Виножито зад душата“ ќе ја претстави во МКЦ

Зборовите се како чуда, само со нив мора да бидеш внимателен, умешен и нежен, вели Милан Јазбец, писател и актуелен амбасадор на Република Словенија во Македонија. Промоцијата...

Култура 19.11.19 | 09:49

Промоција на стихозбирката „Раѓање на денот“ од Оливера Доцевска

Во Домот на културата „Кочо Рацин“ (Нов салон), денеска со почеток во 19 часот, ќе се одржи промоција на новата поетска збирка на Оливера Доцевска „Раѓање на денот“,...

Култура 18.11.19 | 10:29

Промоција на стихозбирката „Небесна геометрија“ од Андреј Ал-Асади во МКЦ

Во фоајето на кино „Фросина“ во МКЦ вечерва со почеток во 20 часот ќе биде претствена поетската книга „Небесна геометрија“ од Андреј Ал-Асади. Книгата ќе ја промовира...

Култура 14.11.19 | 12:18

Промоција на бугарското издание на „Нишан“ од Блаже Миневски во македонскиот културен центар во Софија

Бугарското издание на книгата „Нишан“ од Блаже Миневски ќе биде промовирано пред софиската публика денеска (14 ноември) од 18:30 часот, во Културно-информативниот центар...

Култура 12.11.19 | 12:41

Васко Шутаров објави второ дело од културната дипломатија: Културната политика и дипломатија е трет столб на надворешната стратешка политика

На 13 ноември во 19,30 часот, во просториите на Public Room во Скопје, ќе биде промовирано второто дело посветено на културната дипломатија од д-р Васко Шутаров. Промотори...

Култура 12.11.19 | 10:27

„Македоника литера“ објави Реторички речник на поими и дефиниции на професорот Трајко Огненовски

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје, неодамна го објави лексикографскиот труд на проф. д-р Трајко Огненовски „Реторички речник на поими и...

Култура 12.11.19 | 09:56

Промоција на поетската книга „Човек“ од Јовица Ивановски, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ на СВП

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје организира промоција на поетската книга „Човек“ од Јовица Ивановски, добитник н наградата „Браќа Миладиновци“...

Култура 01.11.19 | 09:50

Промоција на книгата „ТВ БОКСТеоретски прилози и филмско сценарио“ на режисерот Златко Славенски

На 2.ноември 2019 година,сопочеток во 19 часот, на Факултетот за драмски уметности во Скопје ќе се одржи промоција на книгата „ТВ БОКСТеоретски прилози и филмско сценарио“...

Култура 30.10.19 | 09:05

Промоција на книга од Катица Трајковска Абјаниќ – настан во сеќавање на авторката

Издавачката куќа „Метаноја“ организира промоција на книгата „Мирисливите бои на душата“ од Катица Трајковска Абјаниќ, настан во сеќавање на авторката. Промоцијата...

Култура 28.10.19 | 09:54

„Матица македонска“ го промовира романот „Абафи“ од унгарскиот писател Миклош Јошика

Во книжевниот салон на „Матица македонска“ на булевар „Климент Охридски“ во Скопје, на 29-ти октомври (вторник) во 20 часот 2019 година ке биде промовиран романот „Абафи“...

Култура 28.10.19 | 09:47

Промоција на книгата „Муабети за личен развој“ од Елена Антоновска и Огнен Јанески

На 31 октомври во Клуб ресторанот МКЦ ќе се одржи промоција на книгата „Муабети за личен разбој“ од Елена Антоновска и Огнен Јанески. Елена и Огнен се запознале во една...

Култура 24.10.19 | 15:44

Промоција на збирка поезија „Небо во кафез“ од Д.А. Лори во МКЦ

„Небо во кафез“ е насловот на најновата збирка поезија од Д.А.Лори, која ќе биде промовирана на 26 октомври во фоајето на киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар...

Култура 22.10.19 | 13:43

Промоција на книгата „Патот“ од Виолета Танчева-Златева во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје организира промоција на поетската книга Патот од Виолета Танчева-Златева. Книгата е добитник на наградата на ДПМ...

Култура 16.10.19 | 12:21

„Силсонс“ ја промовира книгата „Мостови на убавината“ од Кристина Николовска

Во „Матица Ексклузив“ на 17 октомври (четврток)  во 12 часот ќе се одржи промоција на книгата „Мостови на убавината“ од проф. д-р Кристина Николовска. На страниците ова...

Култура 16.10.19 | 09:39

Промоција на „Усна историја – минатото низ нарација“ од д-р Драгица Поповска во Порта Македонија

Во четврток, на 17 октомври, во 12 часот, во салата на Порта Македонија ќе се одржи промоција на најновата книга на д-р Драгица Поповска: „Усна историја – минатото низ нарација“,...

Култура 16.10.19 | 09:32

Скопски џез фестивал: Промоција на книга со фотографии од словенечкиот фотограф Жига Коритник

Скопскиот џез фестивал утре во 14 часот во МКЦ клуб ресторанот ќе ја промовира книгата со фотографии од словенечкиот фотограф Жига Коритник. Книгата е насловена “Cloud...

Култура 16.10.19 | 09:10

Промоција на монографија за Таор во Музеј на Македонија

На 16 октомври 2019 година во 12 часот, во просториите на Музеј на град Скопје ќе биде промовирана монографијата „ТАОР рановизантиско утврдување и населба од праисторијата...

Култура 09.10.19 | 10:10

„Македоника литера“ организира промотивно пладне на литература за деца

Денес (среда, 9 октомври 2019), со почеток во 12 часот, во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица, ќе се одржи промотивно пладне на литература за деца. Ќе бидат промовирани...

Култура 09.10.19 | 09:47

Промоција на книга од д-р Васко Шутаров во Гевгелија

На 9 октомври, во Гевгелија ќе биде промовирана книгата “Културната дипломатија на СФРЈ и културните дипломатии на државите-наследнички” од д-р Васко Шутаров....