Ознака: промет
Економија 15.04.21 | 15:39

Раст на прометот на индустријата на домашниот пазар, на странскиот забележано намалување

Прометот во индустријата во февруари 2021 година, во однос на февруари лани бележи намалување од еден отсто, во однос на претходниот месец има раст од 3,8 отсто, а за двата...

Економија 30.09.20 | 14:34

Се оди надолу: Намален прометот во трговијата на мало

Трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун во август годинава бележи пад на прометот од 9,6 отсто во споредба со истиот месец лани или номинално намалување за 7,2 процента. Според...

Економија 14.08.20 | 18:00

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто во однос на лани

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален...

Економија 14.07.20 | 14:03

Прометот во индустријата за една година со пад од 36,6 отсто

Прометот во индустријата, во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, бележи пад од 36,6 отсто, во однос на април годинава има раст од 34,7 отсто, а за периодот јануари – мај...