Ознака: промена на документи
Македонија 13.02.19 | 14:45

Бошњаковски: За замена на пасошите и за регистерските таблички ќе си плаќаат граѓаните

Замената на патните документи и регистарските таблички со новото име на државата ќе бидат на товар на граѓаните. Новите регистарски таблички се очекуваат да бидат издадени...

Македонија 13.02.19 | 14:29

Замената на патните документи и табличките на возилата на товар на граѓаните

Замената на патните документи и регистарските таблички со новото име на државата ќе бидат на товар на граѓаните. Новите регистарски таблички се очекуваат да бидат...

Македонија 04.02.19 | 14:18

На граѓаните им претстојат години за менување на документи

Преоден период за менување на докименти им следува на граѓаните со тоа што владата во годините кои се пред нас ќе отвара поглавја за секоја област поединечно. На прашањата...

Македонија 04.02.19 | 13:40

Република Македонија ќе ги чини граѓаните најмалку 200 евра

Уверение за државјанство на Република Македонија може да се издаде според живеалиштето на граѓанинот или во сите подрачни единици на Министерството за внатрешни работи...