Ознака: произвотство
Економија 09.11.22 | 12:57

Изминатото деноноќие ЕСМ произведе 10.542 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 08.11.2022 година произведе 10.542 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 7.919 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени...

Економија 07.11.22 | 09:00

Произведени 14.007 MWh струја изминатото деноноќие, 100% покриени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 06.11.2022 година произведе 14.007 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 8.891 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени...

Економија 05.11.22 | 12:08

Произведени 11.446 MWh струја изминатото деноноќие, 100% покриени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 04.11.2022 година произведе 11.446 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 8.092 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени...

Економија 02.11.22 | 11:17

Влада: Произведени 11.036 MWh електрична енергија, 100% покриени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 1.11.2022 година произведе 11.036 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 8.780 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени...

Балкан 11.09.21 | 19:48

Унгарија ќе ја произведува вакцината на Синофарм

Унгарската влада потпиша писмо со намери со директорите на кинеската фармацевтска компанија Синофарм за развој на потребната инфраструктура во следните 10 месеци за...

Балкан 04.07.21 | 22:46

Во Србија утре пристигнува супстанца за 250.000 дози на Спутник В

Српскиот министер за иновации и технолошки развој и претседател на Меѓувладиниот комитет за соработка со Русија, Ненад Поповиќ најави дека утре во Србија ќе биде доставена...