Ознака: програма за култура
Култура 06.03.20 | 14:23

Роберт Вељановски: Во програмата евидентен е обидот за обнова на девастираната култура во Република Македонија

Програмата за култура на ВМРО-ДПМНЕ која неодамна беше презентирана пред јавноста од лидерот, на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, ветува нови современи театри во Скопје,...

Култура 06.03.20 | 12:02

Зоран Љутков: Ќе го вратиме достоинството на работниците во културата и на конзументите

За програмата за култура која неодамна беше претставена од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, актерот и претседател на комисијата за култура во ВМРО-ДПМНЕ, Зоран...

Култура 05.03.20 | 12:54

ВМРО-ДПМНЕ покажа каков треба да е односот на една развиена држава кон културата

Лидерот, на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски презентирајќи ја програмата за култура, вети нови современи театри во Скопје, Прилеп и Битола како и делегирани буџети за...