Ознака: предмети
Македонија 17.03.20 | 13:55

Ова е списокот на Судскиот совет за итни предмети по кои ќе се постапува

Судскиот совет го објави списокот на предмети по кои треба итно да се постапува. Претседателите на судовите и судиите да ги менаџираат судските предмети согласно со...

Македонија 15.03.20 | 12:47

Приоритет за обвинителите ќе бидат пријавите поврзани со коронавирусот

Јавното обвинителство донело задолжително упатство за постапување на јавните обвинителства, а во врска со новоностанатата состојба со коронавирсуот во земјава. Приоритет...

Македонија 20.09.19 | 13:34

Јовески презел 171 предмети од СЈО

Вкупно 171 предмет презело Јавното обвинителство на Република Македонија од Специјалното јавно обвинителство, велат од ова обвинителство за МИА. Јавното обвинителство...

Македонија 13.09.19 | 16:54

ЈО ги презеде предметите од СЈО

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ги презеде предметите од Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината...

Македонија 11.09.19 | 20:32

Утре ќе се знае како СЈО ќе постапува по барањето за преземање на предметите

СЈО претпладнево го доби дописот, што до нив го испрати државниот јавен обвинител Љубомир Јовески за префрлање на предметите. Како што потврдија за МИА од Специјалното...

Македонија 10.09.19 | 21:08

Заев: Потребни се гаранции за предметите отворени од СЈО

Потребно е да се обезбедат гаранции за предметите отворени од СЈО, бидејќи мораме да бидеме одговорни кон граѓаните и кон државата. Правосудството веќе прави чекори...