Ознака: пратки
Економија 11.06.21 | 19:20

Двојно повеќе незадоволни корисници на поштенски услуги годинава

Од почетокот на 2021 година до Агенцијата за пошти биле поднесени вкупно 30 претставки од корисниците на поштенските услуги, што според директорката на Агенцијата, Билјана...

Македонија 16.03.21 | 11:43

Пошта добиила најмногу рекламации за препорачани пратки и пакети

Најголем процент поднесени рекламации до АД Пошта на РСМ – давателот на универзалната услуга, има за препорачани пратки, додека давателите на поштенски услуги на слободниот...

Свет 29.12.20 | 08:39

Пратките од Велика Британија до ЕУ ќе подлежат на царински давачки од 1 јануари

Пратките од Велика Британија до ЕУ ќе подлежат на царински давачки од почетокот на новата година, предупредија од „Британски пошти“, јави ДПА. Од 1 јануари, луѓето во...

Економија 27.11.20 | 10:37

Пратки од „Амазон“ во Македонија ќе пристигнуваат преку Хрватска пошта

Хрватска пошта, пред десетина дена, стана партнер на „Амазон“, а според некои извори услугата ќе ја нуди и на земјите од регионот вклучително и Македонија. ДО 2020 година...

Економија 13.02.20 | 11:23

Стопирани поштенските пратки од кај нас кон Кина, оттаму се уште пристигнуваат

Испраќање на поштенски пратки од нашата земја кон примачи на подрачје на Кина, нема да се врши во наредниот период поради привременета забрана за летови кон и од Кина...

Здравје 09.02.20 | 09:28

Нарачките од „Али експрес“ не стивнуваат, СЗО смирува -нема ризик од писмата и пакетите од Кина

Од Кина масовно се нарачуваат работи, особено преку интернет-платформите како Али експрес, има загриженост дали коронавирусот може на тој начин да стаса до граѓаните....

Свет 01.02.20 | 18:25

СЗО: Не може да се заразите од коронавирус преку пратки од Кина

Примачите на пратки и писма од Кина не се изложени на ризик од зараза од коронавирус, соопшти Светската здравствена организација на Твитер. Луѓето кои примаат пакети...

Македонија 06.01.20 | 14:49

За либерализација на пазарот ќе почекаме: Државната Пошта и натаму ќе го има ексклузивитетот на поштенскиот пазар

Државната Пошта се одликува со постоење на „гломазен“ систем што го оневозможува и забавува долгиот и скап процес на реорганизација, и тоа во насока на унапредување...

Економија 02.01.20 | 11:18

Почна примената: Ослободени од царина се малите пратки до 90 евра

Од вчера ослободени од царина се малите пратки до 90 евра. Со донесени измени на Уредбата, се зголемува прагот на ослободување од досегашните 45 евра. Зголемувањето на...