Ознака: поплаки
Економија 15.03.22 | 14:12

Не добиваат сметки и фактури: Се зголемува онлајн тргувањето, ама и поплаките на потрошувачите

Сферата на дигитализацијата која во последниве две години стана доста актуелна придонесе поплаките на потрошувачите на онлајн продажбата драстично да се зголемат....

Економија 01.01.22 | 09:23

Лани имало 515 приговори за услугите во интернет и телефонијата

До Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) лани се поднесени вкупно 515 приговори кои се однесуваат на незадоволство на корисниците од квалитетот на услугата за...

Економија 24.04.21 | 09:12

ССМ: Над 80.000 поплаки за неисплатени плати и откази

Или се неисплатени плати или откази без постапки, дури 80.000 поплаки за прекршување на работничките права пристигнале на адресата на Сојузот на синдикати, потврдуваат...

Економија 24.08.20 | 07:58

Потрошувачите во Македонија имаат најмногу поплаки за белата техника и за мебелот

Техничките производи, белата техника и производите во домот, се меѓу најзастапените производи за кои се жалaт потрошувачите. Податоците на Организацијата на потрошувачи...

Македонија 27.07.20 | 11:14

Странските посетители најмногу се жалат на патиштата и хигиената

Патната мрежа и хигиената на јавните места добиле најниска оценка од посетителите на земјава анкетирани на граничните премини во земјава. Оние што во текот на минатата...

Економија 19.06.20 | 17:25

Над 50 илјади приговори на адреса на Владата за платежните картички

До Генералниот секретаријат во Владата досега пристигнати се околу 50.000 приговори, а прегледани околу 30.000. Но се уште нема информација за конечните решенија. Од Владата...