Ознака: Полица
Култура 12.09.20 | 10:17

Промоција на ново издание на драмите на Горан Стефановски

Kнижарницата „Полица“, на Саемот на книгата го промовира своето ново издание, драмски избор од Горан Стефановски, кој ги опфаќа драмите: „Диво месо“, „Лет во место“,...

Култура 14.05.19 | 16:24

„Полица“ со најоригинален штанд на саемот и најсилна кампања за читање

На 31. Саем на книгата 2019, издавачката куќа „Полица“ се закити со две признанија од Македонската асоцијација на издавачи. Првото признание, всушност, е прва награда за...

Култура 10.05.19 | 13:46

„Полица“ со атрактивни промоции на Саемот на книга

Издавачката куќа „Полица“ подготви атрактивни промоции на Саемот на книга кој е во тек во Арена „Борис Трајковски“. Големи класици, книги закитени со најголемите...

Култура 23.01.19 | 13:08

Кампањата „Читај на екс“ беше вистински погодок и луѓето зборуваат за неа

Во автубусите на ЈСП Скопје во крајот на минатата година се појавија симаптични книшки на кои беа испечатени извадоци од книги од познати светски автори. Патниците...

Култура 14.12.18 | 09:27

„Полица“ со кампања за читање насекаде – „Читај на екс“

Во текот на месец декември во дел од автобусите на ЈСП граѓаните имаат можност да читаат додека се возат, дури и ако со себе не носат книга. – Имено, новоотворената...