Ознака: покачување плата
Свет 06.01.20 | 22:55

Работна недела од 4 дена, 6 часа на ден и повисоки плати за 70 отсто од вработените

Сана Марин, 34-годишната премиерка на Финска и една од најмладите шефови на влади во светот, во новогодишната порака им порача на граѓаните дека силата на Финска лежи...

Македонија 27.12.19 | 14:18

Потпишана спогодбата за покачување на платите во образованието и науката

Од 1 јануари платите на околу 20.000 вработени во основните училишта и на околу 8.000 во средните училишта, ќе бидат повисоки за 10 отсто, што заедно со покачувањето на платите...

Македонија 18.11.19 | 13:59

НСПВМ: Благодариме за покачените плати, но дајте ни униформи и чизми

Пофалба до Министерството за одбрана за покачувањето на платите во Армијата, за решавањето на станбенето прашање и за решението за вработување на 74-та генерација од...

Здравје 15.11.19 | 21:24

Зголемувањето на платите да биде линеарно за сите, во спротивно ќе се зголеми јазот меѓу докторите и сестрите

Петнаесет проценти од одредената сума во буџетот, предвидено за зголемување на платите во здравствениот систем да биде линеарно за сите или пак да има зголемување на...

Македонија 26.10.19 | 12:21

Синдикатот на Клинички немало да тргува со гласовите на лекарите, а изборите ќе го одложат покачувањето на 100.000 денари

Претседателот на Синдикатот на Клинички д-р Горан Беговиќ ја повлече изјавата дека ако има повисоки плати за лекарите ќе има и гласови за СДСМ. Беговиќ пред камерата...

Македонија 24.10.19 | 14:59

Синдикат на Клинички центар: Ако добијат 100.000 денари плата, лекарите ќе гласаат за СДСМ

Сегашната основна нето плата на доктор специјалист во Клиничкиот центар во Скопје, согласно важечкиот колективен договор, е 44.517,00 денари и ги потсетуваме премиерот...

Економија 16.10.19 | 08:45

Минималната плата ќе ги затвори малите текстилни фабрики

Минималната плата од декември ќе биде зголемена за 2.000 денари и ќе изнесува 14.500 денари што, според Владата, е историски највисок износ досега. Зголемувањето се очекува...

Економија 12.10.19 | 09:30

Вработените во администрација кои седат дома добија покачување од 5 %, Манчевски вели – тие се малку

И вработените во јавна администрација кои седат дома добија покачување за 5 %, а ова го потврди и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски. Тие...

Македонија 07.10.19 | 17:24

Владата предлага покачување за 10 отсто од април, СОНК ќе одлучува дали е прифатливо

Владата и Министерството за образование и наука на Синдикакот за образование, наука и култура (СОНК) му понудија зголемување на платите во образовната дејност за 10 проценти...

Економија 06.10.19 | 20:14

Несериозна и неодговорна е изјавата на премиерот Заев за паушално зголемување на минималната плата

Несериозна и неодговорна е  изјавата на премиерот Заев за паушалното зголемување на минималната плата. Вака Бизнис конфередацијата ја коментира  најава на премиерот...

Македонија 25.09.19 | 12:20

МОН не им дава 25 отсто покачување на наставниците, преговорите за плата продолжуваат

Министерството за образование и наука (МОН) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) ги продолжуваат преговорите за зголемување на платите на наставниот кадар....