Ознака: пливачки маратон
Останати спортови 15.08.21 | 13:04

На Илинден пливаше за мајка си, на Голема Богородица ќе плива за децата со ретки болести

На Празникот Голема Богородица, 28 Август, Марко пред нова благородна цел. Повторно ќе плива за децата со ретки болести. По тој повод ќе се изработуваат маици со мотото...

Останати спортови 31.07.21 | 21:49

Ова пливање ѝ го посветувам на мојата мајка: Марко исплива 60 км Охрид – Свети Наум – Охрид

Дванаесет часа за нов предизвик посветен на неговата мајка! Дванаесет часа му беа потребни на охридскиот херој Марко Пејчиновски да исплива од Охрид до Свети Наум и...

Останати спортови 31.07.20 | 19:30

Одложен 41. Илинденски пливачки маратон на Охридското Езеро

Поради ситуацијата со коронавирусот и зголеминиот број туристи во Охрид, организаторите решија да го одложат 41.Илинденскиот мал пливачки маратон. Според последните...