Ознака: плазма
Здравје 22.10.20 | 22:02

Најитно се бара донор на плазма крвна група Б+

Најитно се бара донор на плазма со крвна група Б+ со прележан Ковид-19 за пациент на 41 годишна возраст. На социјалните мрежи Јасна Радуловиќ побара помош за пронаоѓање...

Здравје 19.10.20 | 09:48

Oбезбедени 142 единици конвалесцентна плазма со која се третирани над 120 пациенти

Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени вкупно 142 единици конвалесцентна плазма за третман на пациенти заразени со Ковид-19. Станува збор...

Живот 20.06.20 | 09:42

Итно се бара донатор на плазма со крвна група АБ+ со прележан Ковид-19

За пациент на 34 годишна возраст кој се наоѓа на респиратор итно се бара донатор на плазма со крвна група АБ+ со прележан Ковид-19. Сите граѓани кои се во можност да помогнат...

Македонија 14.06.20 | 10:27

МЗ: Обезбедени 23 единици конвалесцентна плазма за третман на 23 пациенти со Ковид-19

Во изминатиот период се реализирани 16 дарувања на конвалесцентна плазма, од кои седум дарувања со постапка плазмафереза на клеточен сепратор и девет преку стандардно...