Ознака: плаќање
Свет 10.06.19 | 10:54

Белгиските комунисти даваат процент од својата плата за партијата

Белгиската работничка партија (БПР-комунисти) бара од своите членови да даваат дел од платата, тврдат локалните медиуми. Портпаролот на таа политичка партија не ги негираше...

Економија 31.05.19 | 10:34

Му одѕвони на купувањето во кеш: Од утре нема да може да се плаќа во готово над 500 евра

Од утре нема да може да се купува и плаќа во кеш за работи поскапи од 500 евра. Ова е законска обврска содржана во Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам...

Економија 21.05.19 | 21:18

Од 1 јуни плаќање во кеш до 500 евра

Од Стопанската комора на Северозападна Македонија велат дека забраната, која ќе стартува од 1 јуни, е многу рестриктивна и ќе го отежни бизнисот. Тие веќе подолго време...

Економија 11.01.19 | 13:50

Нема плаќање во готово над 1000 евра до јуни, потоа се намалува до 500 евра

Во јуни лани стапи во сила одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Со него прагот за дозволеното плаќање во готовина од 15 илјади...