Ознака: петок 13
Калеидоскоп 13.03.20 | 11:27

Што не смеете да направите: Денес е петок 13

Многумина веруваат дека бројот 13 носи несреќа уште од библиските времиња. За Јуда, кој го предаде Исус Христос, тој тврдеше дека е 13-тиот гостин на последната вечер, па...

Калеидоскоп 12.12.19 | 22:38

Утре e петок 13-ти: Не патувајте и не склучувајте важни договори

За многумина утре е најбаксузниот ден Петок 13-ти. Уверувањата се дека на овој ден не треба да се патува, да се  склучувааат договори и други поважни работи Има повеќе...

Твитови 13.09.19 | 13:53

Мицковски: Петок 13 е лош ден за предавање на предметите од СЈО во ЈО


Психологија 13.09.19 | 12:01

Кој друг ден е опасен освен петок 13?

Дознајте љубопитни факти за првиот петок 13-ти. Знаете ли дека освен петок 13-ти, во некои шпански земји го сметаат и вторник 13-ти за ден со лоша среќа. Вторник е опасен,...

Психологија 13.09.19 | 11:54

Ако на петок 13-ти го смените креветот…

Петок 13 многумина веруваат дека е ден кога гарантирано ќе ви се случи некоја несреќа и поради тоа постојат обичаи кај народот со кои се брка злата судбина на тој ден. Нумерологијата...

Калеидоскоп 13.09.19 | 11:33

Денеска е петок 13, вечерва ќе гледаме полна месечина каква што не сме гледале последниве години

Денеска е петок 13. и воедно денот кога треба да бидеме сведоци на морничава полна месечина каква што не сме виделе во последните неколку години. Овој феномен наречен...

Астро 12.09.19 | 21:21

Овој петок 13-ти ќе видиме морничава полна месечина

Овој петок 13-ти ќе бидеме сведоци на „најморничавата“ полна месечина во изминативе неколку години. Оние кои се суеверни веќе знаат дека е навистина ретко да се види...