Ознака: печатење
Македонија 08.11.21 | 20:34

Четвртоодделенците ќе може да учат од печатени учебници, ама родителите ќе мораат и сами да печатат и да си платат

Бирото за развој на образованието (БРО) им дозволи на децата од четврто одделение да користат печатени учебници, но родителите ќе треба сами да си ги печатат и да платат...

Македонија 14.09.21 | 14:29

Царовска: Децата кои немаат електрична енергија дома, да ги користат книгите од библиотека

За секое дете кое нема можност, нема електрична енергија дома, може да ги користи книгите од библиотеката. Оние родители кои имаат можност да користат дигитални учебници,...

Македонија 27.09.19 | 13:14

Учебници не недостигаат, туку биле оштетени, а нови не се печатени четири години

Јавната набавка и електронската аукција завршија. Оваа недела треба да се потпише одлуката за избор на најповолна понуда и учебниците кои не биле отпечатени во последните...