Ознака: патувачко кино
Култура 31.08.22 | 15:05

Втората етапа на Патувачкото кино на „МакеДокс“ е од 12 до 19 септември во Преспанскиот регион

По завршување на 13. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, следи втората етапа на Патувачкото кино кое ќе се одржи од 12 до 19 септември во Преспанскиот...

Култура 26.07.22 | 11:50

Заврши првиот дел од Патувачкото кино на МакеДокс

Заврши првиот дел од тринаесеттото Патувачко кино на „МакеДокс“ низ струмичкиот регион. Магаренцето посети пет села во струмичкиот регион. Првата проекција беше на...

Култура 22.07.22 | 10:24

Патувачкото кино на „МакеДокс“ низ струмичкиот регион: Проекции во селата Василево, Вељуса, Босилово и Габрово

Почна првиот дел од тринаесеттото Патувачко кино на „МакеДокс“ низ струмичкиот регион. Наместо во Моноспитово, како што претходно беше планирано, првата проекција...

Култура 16.07.22 | 23:48

Патувачко кино на „МакеДокс“ стартува в понеделник

Патувачкото кино на „МакеДокс“ в понеделник го започнува тринаесеттото патување кое ќе се одржи во два дела. Првиот дел од 18 до 24 јули ќе се реализира во Струмичкиот...

Култура 07.09.21 | 14:28

Со проекциите на документарни филмови во Виница и село Пекљани заврши годинашното Патувачко кино на „МакеДокс“

Со проекциите на документарни филмови на 3 и 4 септември во Виница и Пекљани заврши годинашното Патувачко кино на „МакеДокс“, кое се одвиваше во викенд-формат во текот...

Култура 14.07.21 | 17:58

Отворен повик за волонтери, продуценти и автори за 12. МакеДокс

Патувачкото кино на „МакеДокс“ по проекциите минатиот викенд (9 и 10 јули) во Кочани и Оризари, со што се изодени три-четвртини од годинашното патешествие, следниот кино-викенд...

Култура 08.07.21 | 11:21

Патувачкото кино на МакеДокс во Штип, следуваат Кочани и Оризари

Патувачкото кино на „МакеДокс“ годинава го смени својот формат и се одржува во текот на четири викенди во месеците јуни, јули и септември. Во првата половина од годинашните...

Култура 01.07.21 | 11:33

Патувачкото кино на МакеДокс во Кратово и Шлегово, следува Штип

Првите две локации на кои стигна магаренцето на „МакеДокс“ на своето 12-то патешествие со Патувачкото кино беа Кратово на 25 јуни и селото Шлегово на 26 јуни. Фантастичниот...

Култура 25.06.21 | 08:36

Во Кртово и Шлегово почнува патувачкото кино „Македокс“

Патувачкото кино на „Македокс“ од денеска го започнува 12-тото издание со прикажување документарни филмови во осум градови и населени места во североисточниот регион. Оваа...

Култура 09.07.19 | 11:21

Патувачкото кино на „МакеДокс“ во Вишни, Драслајца и Пустец

Патувачкото кино на МакеДокс во своето десетто издание досега ги одржа проекциите на креативни документарни филмови во Лабуништа, Бучимас, Вишни и Драслајца, додека...

Култура 05.07.19 | 13:49

Патувачкото кино на МакеДокс отиде преку граница

Со проекција на детски анимирани филмови од програмата на Док Лајпциг и два документарни филма во селото Бучимас, сместено непосредно до Поградец на брегот на Охридското...

Култура 25.06.19 | 12:58

Акција „Донирај книга за патувачката библиотека на МакеДокс“ и проекција на филмот „Мажи играчи“

Од 25 до 29 јуни ќе се одвива акцијата „Донирај книга за патувачката библиотека на МакеДокс“. Книгите ќе може да се донираат во кафе „Котур“ секој ден од вторник до сабота....