Ознака: основно образование
Македонија 04.06.21 | 10:25

МОН отвори информативна веб страница во врска со реформите во основното образование

Министерството за образование и наука отвори нова информативна интернет страница на која може да се обезбедат исклучиво податоци поврзани со реформите кои се креираат...

Македонија 13.04.21 | 20:44

Владата ја утврди содржината на учебниците за основно и средно образование

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата денеска го утврди текстот на Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за наставниците и...

Македонија 05.02.21 | 08:56

Денеска во Собрание јавна расправа за новиот концепт за основно образование

За денес е предвидена јавна расправа на Комисијата за образование, наука и спорт, и министерката за образование и наука, Мила Царовска, на која ќе се разгледува нацрт-концепцијата...

Македонија 22.01.21 | 15:17

Академик Камбовски: Историја, физика и хемија треба да бидат на листата на задолжителни предмети

Поголемиот дел на членовите од Одделението за општествени науки на МАНУ и од Центарот за стратегиски истражувања на МАНУ учествуваа во денешната дебата за реформата...