Ознака: оштетување
Здравје 01.12.20 | 10:17

Ново истражување покажува долгорочно оштетување на белите дробови по корона вирусот

Ново британско истражување сугерира дека Ковид-19 може да предизвика белодробни абнормалности кои може да се откријат и по три месеци откако пациетните биле заразени,...

Здравје 15.09.20 | 09:37

Истражување на тим научници од американски универзитети: Корона вирусот може да продре директно во мозокот

Главоболките, конфузијата и делириумот што ги доживеале некои заболени од Kовид-19 можно е да се резултат на директно продирање на корона вирусот во мозокот. Rезултатите...

Здравје 11.06.20 | 09:51

Ковид-19 му штети на срцето, израелски кардиолог ја составил сликата

Со конфузијата низ целиот свет во врска со тоа како Ковид-19 му штети на срцето, израелски кардиолог вели дека ја составил најјасната слика до денес. Болеста предизвикува...

Балкан 26.11.19 | 19:53

Во Тирана оштетени околу 500 згради

Во Тирана во серијата земјотреси денеска се оштетени околу 500 згради. Тоа го изјави градоначалникот на Тирана, Ерион Вељај. Вељај изјави дека во Тирана се отворени сите...