Ознака: оштетени штедачи
Економија 30.03.21 | 08:56

Фирмата „Брачна игра“ на Игор Џамбазов 469 дена не вратила ниту рата од кредитот од Еуростандард банка

Фирмата Брачна игра дооел, во сопственост и управување на Игор Џамбазов, познат шоумен во нашата држава, е една од фирмите кои земале нeнаплатлив кредит од Еуростандард...

Економија 29.03.21 | 08:45

Југотрејдинг ДН од Струмица на Борка Делева добила кредит од милион и 300 илјади евра и не вратила ни рата 363 дена

Запрепастувачки е колку лесно се одобрувале неповратни кредити на избрани фирми од Еуростандард банка додека за тоа гувернерката Анита Ангеловска Бежоска знаела и...

Економија 22.03.21 | 09:30

Оштетени штедачи од Еуростандард банка: Кој украде 2,5 милиони евра преку доделен ненаплатлив кредит?

Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка објави соопштение во јавноста преку кое прашува како е можно со години да се правел криминал во Еуростандард...

Економија 18.03.21 | 13:30

Оштетените штедачи од Еуростандард банка: Зошто се доделени кредити од 900 илјади евра на две поврзани високоризични и презадолжени фирми?

Од Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка бараат вистината да биде изнесена пред јавноста и да се пренесат фактите за начините на кои се украдени речиси...

Економија 16.03.21 | 09:24

Оштетени штедачи: Како преку блиски соработници на Трифун Костовски се извлекуваа огромни суми пари од депозитите во Еуростандард банка?

Небулозите и измислиците на Трифун Костовски, кој сака да изигрува жртва и невина личност, се веќе одамна прочитани. Неговиот криминал и арамилак остави најмалку 3.000...

Економија 12.03.21 | 09:30

Оштетени штедачи: Како фирма од Струмица земала 600 илјади евра кредит на вересија?

Во случај да некој се сомнева за причините зашто институциите молчат на соопштенијата за јавност што ги споделуваме со медиумите, би сакале преку еден случај на давање...

Економија 09.03.21 | 11:21

Оштетени штедачи: Зошто Љупчо Николовски молчи за високиот криминал и корупција во „Еуростандард банка“?

Потпретседателот на Владата Љупчо Николовски најави жестока и некомпромисна борба со криминалот и корупцијата во државата, најавувајќи ја 2021-ва за антикорупциска...

Економија 08.03.21 | 09:12

Оштетени штедачи: Еуростандард е пример за тоа како да ограбиш банка без испукан куршум

Како е можно десетици милиони евра да исчезнат од банката „преку ноќ“!? Како е воопшто возможно 73 отсто од кредитното портфолио на правните лица во банката да биде пласирано...

Економија 02.03.21 | 19:57

Зошто банкарската мафија е толку моќна во Македонија: Заспаните институции им го отворија патот на банкарските мафијаши

Одговорните институции немаат коментар во врска со докапитализацијата на Еуростандард банката опишана од Трифун Костовски и јавното признавање за сторен криминал,...

Економија 01.03.21 | 09:48

Дали и докапитализацијата на Еуростандард банка од 10 милиони евра е дел од криминалот?

Гувернерката на Народна банка Анита Ангеловска-Бежоска да каже дали знае за кривичното дело кое јавно го признава Трифун Костовски и дали високи функционери од Народна...

Економија 25.02.21 | 09:31

Уставниот суд го послуша банкарското лоби – профитот на банките нема да биде загрозен

Уставниот суд не ја прифати иницијатива за оценка за уставноста и законитоста на член 163 став 3 од Законот за банки. Ова е последниот клин на сандакот во кој се сместија...

Економија 12.02.21 | 19:37

Фирмите на сопругот на стечајната судијка на „Еуростандард“ имале кредити и депозити во банката

Ирена Петрушевска е стечајна судијка на пропаднатата банка Еуростандард банка, а нејзиниот сопруг, Моме Петрушевски од Струмица е сопственик и управител на неколку...

Економија 12.02.21 | 09:54

Што знаеме за фирмите кои не платиле ниту една рата со години?

Денешното соопштение на оштедените штедачи на Еуростандард банка го рпенесуваме во целост Увидот во билансите на фирмите должници на ограбената Еуростандард банка...

Економија 11.02.21 | 10:50

Оштетените штедачи од Еуростандард: Како парите од банката се префрлаа во приватни џебови?

Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка во соопштение наведуваат како парите од банката се префрлале во приватни џебови и продолжуваат да бараат одговорност...

Економија 10.02.21 | 08:49

За земјиште во Врапчиште од 240 илјади евра неактивна фирма добила кредит од 380 илјади евра

Оштетените штедачи од Еуростандард банка во денешното соопштение откриваат дека неактивна фирма со еден сопственик основана во 2013 година во 2018 година добила кредит...

Економија 09.02.21 | 08:52

Најголемиот должник на Еуростандард е фирмата на вујкото на директорот – АТВ Зеус

Како што беше најавено, оштетените штедачи на Еуростандард банка во серија соопштенија ќе ги откриваат криминалните дејства кои довеле до пропаѓање на банката. АТВ...

Економија 08.02.21 | 09:11

Близок соработник на Трифун Костовски ја затворил фирмата иако имал кредити во банката

Оштетените штедачи од Еуростандард банка преку соопштение до јавноста ги повикуваат државни истражни органи да се разбудат и по шест месеци да ги погледнат доказите...

Економија 01.02.21 | 09:12

Околу 2.000 фирми покрадени во масовниот грабеж во Еуростандард банка

Оштетените штедачи од Еуростандард банка најавуваат дека во наредниот период преку соопштенија до медиумите ќе ги извадат на виделина доказите за тоа како се одвивал...

Економија 28.01.21 | 09:00

Со Бежоска на чело на НБРМ не се безбедни депозитите ниту во други банки

Оштетените штедачи од Еуростандард банка прашуваат кои се мотивите поради кои гувернерката на Народна банка дава лажни изјави во јавноста и ги уверува граѓаните дека...

Економија 14.01.21 | 12:00

Нина Ангеловска си ги спаси своите пари, а остави да пропаднат 40.000 евра на Министерството

Нина Ангеловска, претходната министерка за финансии, ги повлекла своите лични пари од Еуростандард банка пред нејзиното затворање, но ги оставила депозитите на Министерството...