Ознака: оштетени штедачи
Економија 25.01.23 | 14:19

Трифун Костовски, Николче Петкоски и Коста Костовски потпишувале неповратни кредити, ама истрага нема

Еуростандард банка се ограбувала со години за да на крај се затвори пред две и пол години. Веднаш откако се затвори, многу повикани и неповикани личности збореа за банката...

Економија 25.11.22 | 13:11

Алберт Муслиу бара милион денари од штедачите на Еуростандард, затоа што информирале дека зел кредит, а не го вратил

Навреден е, не може да спие и нарушешни му се честа и угледот на политичкиот аналитичар Алберт Мислиу, затоа што оштетените штедачи на Еуростандард банка објавиле дека...

Економија 22.11.22 | 09:27

Генералниот му доделил неповратен милионски кредит на вујко си, а директорот од Кавацарци самиот на себе

Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка известува повеќе од две години во континуитет за огромниот криминал што се случувал во Еуростандард банка...

Економија 29.08.22 | 11:39

За што се сомничи Коста Костовски?

Коста Костовски, син на Трифун Костовски, речиси две децении бил претседател на двата кредитни одбори на Еуростандард банка – Одборот за кредитирање на правни лица...

Македонија 23.08.22 | 12:44

Оштетени штедачи: Kлиенти од Венецуела биле ангажирани во трансакции во вредност од 110 милиони евра

Резултатите од приватната истрага на Трифун Костовски не нѐ изненадија ниту фрапираа, тие само го потврдија тоа што го изјавувавме и објавувавме минатите две години,...

Економија 12.08.22 | 08:56

Поминаа две години: Кој и кога ќе одговара за криминалот во Еуростандард банка?

И после цели две години од затворањето на Еуростандард банка, на толку многу видливи, достапни и лесно проверливи докази, никој сеуште не знае што се случило или каде...

Економија 31.05.22 | 12:56

Започнува обесштетувањето на граѓаните во случајот Еуростандард банка

Физичките лица целосно ќе бидат обесштетени, освен оние лица кои имале повластени каматни стапки и тие, исто како и правните лица, ќе бидат делумно обесштетени, информира...

Економија 05.05.22 | 08:13

Трифун Костовски јавно изјави дека свесно сторил кривично дело – до кога обвинителството ќе молчи?

Трифун Костовски јавно изјави дека свесно сторил кривично дело. Во 2019 година префрлил речиси 3 милиони евра од депозитите на Еуростандард банка во соседната Комерцијална...

Економија 22.03.22 | 13:31

Фирмите во кои Вице Заев бил косопственик со години на државата ѝ должат околу 1 милион евра

Фирмите Сара инженеринг, Сара јавор и Дравас, сите со седиште во Струмица во кои во одредени периоди косопственик бил Вице Заев, брат на поранешниот премиер Зоран Заев,...

Економија 14.03.22 | 08:22

Штедачите на Еуростандард: Алберт, извини должиш 800.000 евра и што си до гуша вмешан во пустошењето на банката

За организираниот криминал во Еуростандард банка сеуште нема одговорност од никого. И после толку многу наши објави во медиуми, одржани прес конференции и телевизиски...

Економија 28.01.22 | 13:58

Правда за штедачи: Правично решение за доверителите на Еуростандард банка

Според податоците на доверителите од Еуростандард банка во стечај, во постапката за распределба на средства од стечајната маса, Фондот за осигурување на депозити треба...

Економија 24.01.22 | 10:59

Правда за штедачи: Зошто Фондот за осигурување на депозити работи исклучиво во корист на банките?

Фондот за осигурување на депозити ги штити банките, а ги оштетува доверителите кога ќе пропадне банка. Како осигурително друштво во државна сопственост, Фондот наплаќа...

Економија 23.12.21 | 08:44

Здружение на Еуростандард банка: Дали државата се уште ќе ги штити криминалците?

Еуростандард банка не пропадна само поради математичка операција за одредување на стапката на адекватност на капиталот. Не. Таа пропадна поради масовен криминал од...

Економија 02.12.21 | 09:13

Алберт Муслиу и брат му вкупно ѝ должат на Еуростандард 780.000 евра, се вмешало и Обвинителството од Гостивар

Додека вниманието на пошироката јавност во врска со случајот Еуростандард банка е свртено кон судовите, дел од многуте актери во КРИМИНАЛОТ наречен Еуростандард банка,...

Економија 29.10.21 | 08:29

Правдата е слепа и пред избори: Вице Заев, Трајче Заев…. и Заеви зеле кредит од Еуростандард и не го вратиле

Вице Заев, братот на премиерот Зоран Заев, излегол од сопствеништвото на фирмата Сара Инженеринг ДОО Струмица, која има сомнителен и спорен долг во Еуростандард банка...

Македонија 27.10.21 | 17:17

Штедачите од ТАТ по 24 години ќе бидат обештетени веднаш штом ВМРО-ДПМНЕ ја превземе власта на централно ниво, објавуваат тие

Во изјава за медиумите штедачите од пропаднатата битолска штедилница ТАТ, денеска објавија дека постигнале договор со ВМРО-ДПМНЕ, со кој конечно по 24 години ќе бидат...

Македонија 20.10.21 | 09:07

Дали Судскиот совет ќе постапи по барањето за утврдување на одговорност за судиите

Голготата на оштетените физички и правни лица доверители во ограбената Еуростандард банка продолжува. Овој пат сме соочени со повторен можен грабеж на нашите лични...

Економија 19.10.21 | 08:29

Како фирмата Герат се избришала од Централен регистар со долг од 306 илјади евра и лажна издвоена парична резерва?

Додека Судскиот совет одлучува по отворениот предмет за неодамнешната експресна  одлука на Апелациониот Суд, да продолжиме со објавите за Криминалот во Еусростандард...

Македонија 14.10.21 | 12:21

Оштетените штедачи се сомневаат во одлуката на Апелација – пристрасна и несериозна, донесена преку ноќ

По јавната прозивка на Судскиот Совет и судиите од Апелациониот суд Скопје од страна на Здружението на оштетени физички и правни лица „Правда за штедачи“ во врска...

Економија 13.10.21 | 10:52

Кој кого лаже за безбедноста на парите во банка?

Деновиве во медиумите беше објавена информација за активностите на Фондот за осигурување на депозити во поглед на обесштетувањето на физичките лица депоненти и имателите...