Ознака: ораторска вечер
Македонија 31.12.22 | 11:15

Најдете ми Хрват за кого Далмација е италијанска, Србин за кого Косово е република, Албанец за кого „Косово е Србија: Само ние ровот сами си го копаме!

Студентот на Мастер студиите по уставно право, Данило Крстовски е победник на 25. Ораторска вечер „Иво Пухан“ на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Во продолжение...

Кариера 16.05.22 | 10:04

Ораторството не е само вештина, туку и уметност

На почетокот беше Збор…In principio erat Verbum… Збор, говор, беседа, реторика, беседништво, елоквенција, ораторство…. Многу поими кои се обидуваат да ја опишат една од најчудесните...

Кариера 01.05.22 | 23:07

Студент ни плеска се во лице – ова е говорот на Јован за кој зборува цела Македонија

Говорот на Јован Јанев, студент во втора година на Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев” од Штип ги одбележа десеттите по ред Ораторски вечери. Изведбата...