Ознака: општина куманово
Македонија 21.12.21 | 11:22

Далибор Станојковиќ најполицаец, а Игњат Наковски најпожарникар за 2021 во Куманово

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски утрово се сретна и им врачи награди на најдобриот полицаец и најдобриот пожарникар за 2021 година, активност...

Македонија 23.11.21 | 22:48

Ивана Ѓорѓиевска од „За наше Куманово“ избрана за претседателка на Советот на Општина Куманово

Ивана Ѓорѓиевска од независната листа „За наше Куманово“ на градоначалникот Максим Димитриевски, денеска е избрана за претседателка на Советот на Општина Куманово...

Економија 28.05.21 | 08:11

Владата ќе ѝ даде пари на општина Куманово

Владата го разгледа барањето за согласност за префрлање на вишок средства од сметката за блок дотации на сметката на основниот Буџет на Општина Куманово за 2021 година...

Здравје 04.05.20 | 18:11

Општински штаб за заштита и спасување Куманово: Да се стави во функција зонско паркирање и Зелениот пазар

Денеска  во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста...

Македонија 04.04.20 | 13:07

Кризниот штаб на Општина Куманово апелира повеќе аптеки да воведат дежурства

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со превземање на активности и мерки од ширење на болеста...

Музика 12.10.19 | 15:35

Место општина Куманово, ,,Екстра меин” ја платил новата обработка на ,,Некст Тајм”

Компанијата ,,Екстра меин” ги покри трошоците за новиот проект на дуото ,,Некст Тајм” околу обработката на песната ,,Јовка кумановка” за која се сними и видео спот. Првично,...

Македонија 30.08.19 | 13:10

Сонцето од Кутлеш е забрането, знамињата на Србија или Албанија не се проблем

Советниците од редовите на ВМРО – ДПМНЕ во Советот на општина Куманово на последната седница на своите лаптоп-компјутери залепија сонциња од Кутлеш, потег кој наиде...

Македонија 27.12.18 | 22:32

Општина Куманово ќе избрише 43 милиони денари долг од физички и правни лица

Советот на општина Куманово донесе одлука да се отпишат долгови на граѓани и на фирми што не ги плаќале обврските во периодот од 2004 до 2010 година. За фирмарина се отпишуваат...