Ознака: оператори
Македонија 10.01.22 | 19:15

ЦУК вработува 46 оператори кои ќе мора веднаш да реагираат на добиениот повик

Македонија се вклучува во системот Е – 112 , европски проект кој треба да го имплементира секоја земја аспирант и членка на Европската унија, а целта е преку единствена...

Македонија 23.06.20 | 15:43

Манчевски: АЕК постапува за прекршувањето од операторите, можат да реагираат и граѓаните

За прекршените одредби од Законот за електронски комуникации со прекинот на емитувањето на ТВ прогамите од страна на операторите постапува Агенцијата за електронски...

Македонија 23.06.20 | 15:39

Здружение на ИКТ: Владата само времено го одложи проблемот со реемитување на телевизиските канали

Со Уредбата што ја донесе Владата на вчерашната седница само времено се одложи проблемот со реемитување на телевизиските канали, смета Здружението на информатичко-комуникациски...

Македонија 19.06.20 | 14:53

Од недела остануваме без телевизија

Македонските оператори денеска соопштија дека од 21 јуни (недела) времено ќе го прекинат реемитувањето на сите ТВ програми, освен на МРТВ, во знак на протест поради, како...

Здравје 25.03.20 | 10:34

Препораки од АХВ до бизнисите и операторите со храна за време на пандемијата со корона вирусот

Засилете ги сите мерки кои се однесуваат на добрите хигиенски и производствени пракси. Иако досегашните сознанија покажуваат дека корона вирусот не се пренесува преку...

Македонија 26.02.20 | 11:25

Во време кога викаат дека блескаме ќе се случи медиумски мрак! Зошто власта удира и по медиумите?

Со одлуката на сите оператори за прекин на реемитување на сите домашни и странски ТВ канали, за првпат постои сериозна закана за медиумски мрак. Во битката меѓу медиумите,...