Ознака: Оливер Белопета
Скопје 06.08.20 | 12:50

Оливер Белопета: Најдобро е да добиеме нова Универзална сала, со стариот амфитеатрален облик и на иста локација

Една од најстарите културни манифестации, со традиција од безмалку 40 години и квалитет со каков што не может да се пофалат ниту многу поголеми градови, побогати држави...

Култура 13.03.19 | 15:41

Оливер Белопета: Повторно ќе вложиме жалба, не сакаме ние покрај министерството да учествуваме во рушење на СЏФ

Откако во претходната програма Скопскиот Џез фестивал не доби ниту денар, во ревидираната програма тој е финансиран со 3 милиони денари. Ние прво сакаме да сочекаме,...

Култура 12.02.19 | 09:21

Оливер Белопета: Врапчињата ќе запеат и за “Скопскиот џез фестивал“,бидете трпеливи, па наскоро ќе ја дознаеме и целата содржина на песната

Оливер Белопета повторно се осврна на конкурсот на Министерството за култура, но овојпат за исчезнатите документи кои мистериозно одеднаш се појавуваат во архивите...

Култура 09.02.19 | 11:30

Белопета за изјавата на Заев: Комплетна лага!

Директорот на Скопскиот Џез фестивал, Оливер Белопета, преку фејсбук ги демантираше тврдењата на премиерот Зоран Заев дека од Скопскиот џез-фестивал не бил поднесе...

Двоглед 09.02.19 | 10:47

Заев на Белопета ќе му поклони дел од отстранетата ограда

Премиерот на Република Македонија Зоран Заев најави дека на директорот на скопскиот џез фестивал Оливер Белопета ќе му подари дел од отстранетата ограда околу владата...

Култура 08.02.19 | 21:18

Плеурат Гаши: Не сакав да нема Џез фестивал, не дај боже!

Скопскиот џез фестивал, Офф-Фест, Здраво млади, фестивалот 103 генерации на „Стотројка“ не се поддржани од Министерството за култура поради нецелосни пријави, изјавил...

Култура 08.02.19 | 14:31

Оливер Белопета: Скопскиот џез фестивал е одбиен поради лични причини на членовите на комисијата и дилетантизам

По објавувањето на годишната програма на Министерството за култура, се редат директори на фестивали, издавачи, актери кои реагираат на распределбата. Оваа година во...