Ознака: образовни асистенти
Македонија 30.09.22 | 12:40

Народeн правобранител: Недостиг од учебници, негрижа за менталното здравје на учениците, немање образовни асистенти

Недостиг од учебници или користење оштетени во наставата, недоволна грижа за менталното здравје на учениците, немањето образовни асистенти за учениците со попречености...

Македонија 24.09.22 | 17:43

Државата нема регистер за децата со атипичен развој, нема ниту доволно асистенти

Во земјава нема национален регистар за деца со атипичен развој, не се знае колку деца има има во Македонија, а нема ниту доволно асистенти се жалат родителите. Бојан...

Македонија 10.08.22 | 13:25

Огласи за вработување над 520 образовни асистенти за работа со ученици со попречености

Министерството за образование и наука објави огласи за вработување образовни асистенти на определено време за три основни училишта со ресурсни центри, кои во учебната...

Македонија 16.11.21 | 17:30

Образовните асистенти ќе може да се вработуваат на неопределено време

Владата денеска го утврди текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за основното образование, со цел, меѓу другото, да се подобри квалитетот...

Македонија 25.03.21 | 14:12

МОН: Во април почнува обуката за образовни асистенти

Во соработка со Канцеларијата на УНИЦЕФ во месец април ќе почне обука на кадарот во посебните училишта, односно тренинг за тренери за образовни асистенти, кои понатаму...