Ознака: нури бајрами
Македонија 13.02.19 | 14:34

Баџанак не е роднина

Нема судир на интерес во изборот на Нури Бјрами за член на Државната комисија за спречување на корупцијата, кој е баџанак на претседателот на Собранието, Талат Џафери,...

Македонија 13.02.19 | 12:42

Баџанакот на Џафери избран за заменик-претседател на Антикорупциска

Нури Бајрами е избран за заменик-претседател на Државната комисија за спречување на корупција, по принцип на лотарија. Сите членови влечеа ливче на кое пишува член,...

Македонија 08.02.19 | 23:25

Перјаникот на Заев, Героски: Оставка од баџанакот на Талат Џафери, веднаш, најдоцна до 22.00 часот!

До вечерва до 22.00 часот, очекувам Нури Бајрами, баџанак на претседателот на Собранието Талат Џафери, да си поднесе оставка од функцијата член на Антикорупциската комисија,...

Македонија 08.02.19 | 19:56

Џафери: Не влијаев мојот баџанак да биде дел од Антикорупциската комисија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери на денешната прес-конференција, по изборот на членовите на Антикорупциската комисија рече дека немал...

Македонија 08.02.19 | 16:32

Баџанакот на Џафери влезе во Антикорупциска

Собранието денеска официјално го избра Нури Бајрами за член на новата Аниткорупциска комисија. Но, Бајрами е баџанак на претседателот на Парламентот, Талат Џафери,...