Ознака: НП Маврово
Македонија 30.08.23 | 19:33

Убиството на заштитените кафеави мечки е последица на нефункционирањето и негрижата на НП Маврово и општината Маврово Ростуше

Убиството на заштитените со закон кафеави мечки е директна последица на нефункционирањето и негрижата на Националниот парк Маврово под раководството на партискиот...

Македонија 16.06.23 | 20:50

Нов протест на жителите на Горна Река против сечата на шума во НП „Маврово“

Со едночасовна блокада на регионалниот патен правец Гостивар-Маврово-Дебар, кај месноста Бунец, и истакнување на нови барања, жители на селата во регионот на Горна Река...

Македонија 08.02.23 | 14:26

Отворено писмо до Пендаровски и Ковачевски за раскинување на концесиите во Националниот парк Маврово

Граѓанските организации со барање до Претседателот, Пендаровски и Премиерот Ковачевски за откажување на хидроецентралите во Националниот парк Маврово, согласно Одлуката...