Ознака: нова методологија
Колумни 12.02.20 | 10:50

Нова методологија за старите блокади, или…?

Петар Поп-Арсов Ја дочекавме и неа, новата методологија за проширување на Европската Унија! Нова методологија, стари блокади… или овој пат ќе биде поинаку?! Новата...

Македонија 10.02.20 | 09:40

Новата методологија за проширување пред Националниот совет за евроинтеграции

Собранискиот Националниот совет за евроинтеграции денеска ќе одржи седница на која ќе биде презентирана новата методологија за преговори за проширување на Европската...

Македонија 05.02.20 | 18:55

Борел: ЕУ не е комплетна без Западен Балкан

Шефот на европската дипломатија Жозеп Борел оцени дека предлогот за изменета методологија за пристапниот процес ќе ја врати довербата и ќе го забрза процесот на пристапување...

Македонија 05.02.20 | 18:31

Што велат најголемите политичките партии во ЕУ за новата методологија за преговори

Трите главни политички партии во Европскиот парламент ја поздравија ревидираната методолодија на Европската комисија за пристапниот процес и ја поддржуваат европската...

Свет 05.02.20 | 09:15

ЕК ќе ја објави новата методологија за преговори

Европската Комисија ќе објави нов нацрт- изваштај со кој на земјите членки и на Европскиот Парламент им се нуди ревидирана методологија на преговарачкиот процес за...